Mjeku i njohur: Bëni kujdes, brenda 45 ditëve do shohim kulmin e rasteve me koronavirus

Doktori i lartë i sëmundjes infektive në SHBA Anthony Fauci tha në një konferencë shtypi “është e mundur që vendi mund të shohë kulmin e rasteve pas 45 ditësh, rreth datës 1 maj”.


Fauci shtoi gjithashtu se ekspertët mendojnë se ky kulm do arrijë gjatë një vargu ditësh dhe jo vetëm në një ditë të specifikuar. “ Ju duhet të bëni shumë kujdes, merrni në telefon urgjencën dhe nëse nuk ju përgjigjet atëhere ju do keni probleme”.

Edhe guvernatori Andreë Cuomo nga Neë York tha ditën e sotme se ai pret që kulmi të jetë rreth 45 ditë, bazuar në informacionet që ka marrë nga ekspertët. Cuomo tha në atë pikë shtetit do t’ju duhen rreth 110,000 shtretër spitalor.