Bie bora e parë e këtij dimri në Finlandë

Bora e parë e këtij dimri në Finlandë ra zyrtarisht të martën në mëngjes, 14 shtator.


Instituti Meteorologjik Finlandez (FMI) mati mbi një centimetër borë para orës 9 të mëngjesit – duke përmbushur kështu kriteret e kërkuara.

Reklamë

“Në Salla, në Rrëzimet Värriötunturi, ne kishim një centimetër borë në mëngjes. Kjo do të thotë që bora e parë e regjistruar ka mbërritur zyrtarisht,” tha meteorologu i FMI Ville Siiskonen .

Tufat e dëborës kishin mbuluar fshatin Näkkälä në Enontekiö, në veriperëndim të Laplandit, të hënën, por për shkak se ranë pas orës 10 të mëngjesit, ata nuk u cilësuan si bora e parë e sezonit të dimrit.

Kushtet e rrugës janë veçanërisht të rrezikshme përreth zonave Rovaniemi, Tornio dhe Oulu, shtoi FMI.