Numër rekord i turistëve në Zvicër gjatë sezonit të dimrit

Nga nëntori deri në prill, në Zvicër janë regjistruar 16.7 milionë qëndrime gjatë natës, 8.8 milionë nga vizitorët e huaj dhe 7.9 milionë nga udhëtarët zviceranë, përcjell albinfo.ch. 


Rritja ishte më e lartë midis vizitorëve të huaj. Netët e kaluara nga vizitorët e huaj u rritën me 1% në 8.8 milionë net. Rritja më e madhe ishte në mesin e amerikanëve që shpenzuan 71 000 net shtesë në hotelet zvicerane, një rritje prej 7%, krahasuar me sezonin e kaluar, shkruan “Le news”. 

Numri i vizitorëve aziatikë gjithashtu u rrit me 41,000 net, një rritje prej 2,5%. Francezët (+9,200 net) dhe belgët (+7,200 net) kishin më shumë qëndrime në hotelet zvicerane. 

Megjithatë, kishte edhe ulje. Britanikët udhëhoqën rrugën këtu me një rënie prej 15,000net, 1.9% më e ulët se sezoni i kaluar. 

Kishte fitues dhe humbës rajonal. Kantoni Alpine i Graubunden, i cili përmban Davos dheSt-Moritz, ishte fituesi më i madh që tërhoqi një shtesë prej 51,000 net (+ 1.8%), pasuar nga Berna (+37,000), rajoni i Luzernit (+25,000), Ticino (+12,000), Valais (+11,000) dhe Cyrih (+8,000). Për dallim nga Baseli (-26,000), Zvicra perëndimore (-16,000) dhe Jura (-11,000) panë rënie të numrave. 

Gjatë 12 muajve deri në prill 2019, hotelet zvicerane mirëpritën 19 milionë vizitorë, 10 milionë nga jashtë dhe 9 milionë nga Zvicra.