Sulme në pesë xhami në Angli

Pesë xhamive në Birmingham të Anglisë iu thyen dritaret brenda natës, duke nxitur një hetim kundër terrorizmit, ndërkohë që imamët po bëjnë thirrje për më shumë mbrojtje policore përpara namazit të së premtes, shkruan Daily Mail, transmeton Reporteri.net


Shtatë dritare dhe dy dyer janë thyer në orët e natës në Qendrën Islamike në Witton.

Imami i xhamisë thotë se sulmi u zhvillua mes orës 1.30 dhe ora 2:00  të natës. Imami thotë se kanë njoftuar policinë në lidhje me këtë rast duke shpresuar se ata do të konfiromojnë motivin që qëndron pas këtij rasti.

Xhamitë që u swulmuan ndodhen në Albert Road, Birchfield Road, Slade Road, Broadway dhe Witton Road në qytet. Zyrtarët u thirrën në xhami në Birchfield Road në orën 2.32 para se të kuptonin se sulmi kishte ndodhur më herët. Në orën 3.14, ata u njoftuan për një sulm të ngjashëm në xhaminë në rrugën Slade, Erdington.

Videoja  e dëmeve brenda xhamisë Witton u publikua në internet nga këshilltari i Partisë Laburiste për lagjen Bromford dhe Hodge Hill, Majid Mahmood./Reporteri.net

Shtatë dritare dhe dy dyer u përplasën në sulmin e natës së vonë në Qendrën Islame në Witton Road në Witton. Imami i xhamisë thotë se sulmi u zhvillua mes orës 1.30 dhe ora 2 me Policinë e West Midlands duke thënë se ata u njoftuan për sulmet gjatë natës. Ata ende duhet të konfirmojnë motivin që qëndron pas tërbimit të natës së vonë dhe Njësia e Terrorizmit kundër West Midlands po heton gjithashtu.