Variantet e Covid-19 rrisin frikën për një valë të katërt në Japoni

Autoritetet shëndetësore japoneze janë të shqetësuar se variantet e koronavirusit mund të çojnë në një valë të katërt të pandemisë, vetëm 109 ditë deri në Lojërat Olimpike të Tokios.


Variantet janë më infektive dhe mund të jenë rezistente ndaj vaksinave, të cilat ende nuk janë gjerësisht të disponueshme në Japoni . Situata është përkeqësuar në Osaka, duke bërë që qeveria rajonale të vendosë masa më të rrepta për një muaj duke filluar nga e hëna.

“Vala e katërt do të jetë më e madhe,” tha Wada, një profesor në Universitetin Ndërkombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies në Tokio.