Ambasada amerikane në Tiranë reagon për protestat e opozitës

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë porosit qytetarët e saj që jetojnë në vendin Shqipëri që të shmangin lëvizjen në zonat ku do të protestohet.


Ky paralajmërim i ambasadës vjen rreth dy ditë para protestës së 7 kombëtare të opozitës.

“Një protestë e madhe pritet të zhvillohet pranë Zyrës së Kryeministrit më 2 qershor 2019, duke filluar rreth orës 7:00 të mëngjesit. Grupi synon të demonstrojë kundër qeverisë shqiptare dhe mund të lëvizë në vende të ndryshme në Tiranë. Kohëzgjatja e demonstratës së pritshme është e panjohur. Protestat e kohëve të fundit kanë përfshirë dhunën. Forcat e sigurisë kanë përdorur ujë dhe gaz lotsjellës për të shpërndarë turmat” thuhet në njoftim.

Personeli i Ambasadës së SHBA-së dhe anëtarët e familjes janë porositur  të shmangin të gjitha pikat e grumbullimit dhe vendet ku protestat zhvillohen.

Rekomandohet

– Të shmangen grumbullimet e mëdha dhe vendet  ku demonstratat janë të pashmangshme ose të vazhdueshme.

– Jini të vetëdijshëm për mjedisin tuaj.

Monitorimi i mediave lokale për përditësime.

-Mbani një profil të ulët