Sa lexojnë libra fëmijët në Kosovë

Nuk ka mik më besnik se sa një libër.


Andaj edhe leximi i një libri është një magji në vete. Edhe te fëmijët leximi i një libri nxitë kreativitetin, imagjinatën dhe lundrimin nëpër magjitë e fshehta të botës.

Librat mbi të gjitha i bëjnë fëmijët të qeshin dhe i bëjnë të ndihen të veçantë, shkruan Express.

Por sa realisht lexojnë fëmijët?

Sipas sociologes Valbardha Buza nuk ka statistika të sakta të lexueshmërisë në vendin tonë.

Nga minuta 8-40 mund ta ndiqni intervisten me sociologen Buza: