Valë të frikshme në detin e Shqipërisë

Moti i keq ka shkaktuar probleme dhe vonesa ne nisjen e trageteve.


Gazetari i “Panorama’ raporton se dy tragete qe duhet te niseshin qe mbreme nga Porti i Durresit, jane nisur vetem sot ne memgjes, pasi deti ka qene i palundrueshem.

Tragetet per ne Bari u nisen me 7 ore vonese dhe parashikohet te mberrijne ne Bari rreth orës 14.00.

Ndërsa tragetet Bari-Durrës mbërritën në orar dhe nuk ka pasur probleme me pasagjeret.

Moti ka nisur të qetësohet dhe në orët në vazhdim pritet që forca e detit të bjerë, por se fundi në det të hapur forca arriti 9 ballë.

Probleme ka pasur edhe ne Portin e Vlores. Si pasoje e motit te perkrqesuar gjate gjithe nates trageti i linjes Brindesi – Vlore pritet te mberrije ne portin rreth ores 11-12:00, pasi eshte nisur me vonese nga Brindisi. Sipas kapitenerise moti eshte drejt permiresimit, forca arrin 5 balle ne det te hapur dhe 3- 4 brenda gjirit.