AstraZeneca gjeneron 275 milionë dollarë shitje nga vaksina Covid

AstraZeneca gjeneroi 275 milionë dollarë të ardhura nga vaksina e saj jofitimprurëse Covid-19 në tremujorin e parë. Ndërkohë shitjet e barnave për kancer dhe rritja në tregjet në zhvillim e ndihmuan prodhuesin e ilaçeve të rriste fitimet dhe pritshmëritë e shitjeve.


Kompania farmaceutike konfirmoi parashikimet e saj të vitit të plotë të të ardhurave në rritje me një përqindje të ulët, me fitimet bazë për aksion duke u rritur më shpejt, në mes 4,75 $ dhe 5 $.

Pascal Soriot, shefi ekzekutiv i AstraZeneca-s, tha se performanca e fortë ishte megjithë diagnostikimin dhe trajtimin e vonuar të pandemisë së shumë kushteve.

“Ne pamë progres të fortë në tremujorin e parë të 2021 dhe vazhduam të avancojmë portofolin tonë të ilaçeve që ndryshojnë jetën”, tha ai.

“Ne presim që ndikimi i Covid-it të zvogëlojë dhe të parashikojë një përshpejtim të performancës në gjysmën e dytë të vitit 2021”.

AstraZeneca raportoi të ardhura prej $ 7.3 miliardësh, duke përjashtuar kontributin nga vaksina që zhvilloi me Universitetin e Oksfordit, 15 për qind më shumë nga viti në vit dhe më i lartë se parashikimi i konsensusit për 7 miliardë dollarë.