Karaxhiç ‘do të kalbet në burg’, shpërthejnë duartrokitjet në Hagë

Radovan Karaxhiç u dënua me dyshim për burgim të përjetshëm për krime lufte, nga Dhoma e Apelit në Hagë.


Apelit ia rriti atij dënimin prej 40-vitesh burgim nga shkalla e parë – të vitit 2016 -, në burgim të përjetshëm.

Gjykata i hodhi poshtë të gjitha ankesat e Karaxhiçit, shkruan Reporteri.net.

Mediat raportojnë se në momentin e shpalljes së aktgjykimit, në sallë janë dëgjuar duartrokitje.

Karaxhic u dënua për krimet në Sebrenicë dhe të tjera gjatë luftës në Bosnje. /Reporteri.net/.