Provinca siciliane e Katania-s “pushtohet” nga zjarret

Zjarrfikësit në provincën e Catania-s, në Sicili, u përballën të dielën me një sërë zjarresh në zonën e Etna-s.


Fotografitë e realizuara nga një dronë, tregojnë makina të djegura në një parking në qytetin e Noto.

Dhjetëra automjete të turistëve në një vendpushim pranë bregdetit u shkatërruan nga flakët.

Autoritetet lokale thanë se kanë organizuar një operacion të madh shpëtimi si dhe kanë ngritur një dhomë operacionale për të monitoruar situatën në të gjithë rajonin.