Reagon ambasadori rus: Të lirohet urgjentisht rusi i arrestuar në aksionin në veri të Kosovës

Ambasadori rus në Serbi, Aleksander Çepurin, tha me rastin e zhvillimeve në veri se Rusia dënon me vendosmëri aksionin e forcave speciale në veri.


“Ne dënojmë me forcë aksionin e Forcave Speciale të Kosovës në rajonin e veriut Kosovëtë Kosovës të banuar nga serbët, gjë që është jashtëzakonisht e rrezikshme dhe është në kundërshtim me të gjitha marrëveshjet ekzistuese”.

” Ne jemi të revoltuar nga provokimi i autoriteteve të Prishtinës në lidhje me shtetasin rus, bashkëpunëtor i UNMIK-ut, Mikhail Krasnoszchev. Kërkojmë lirimin urgjent të rusëve dhe bëjmë thirrje për përgjegjësinë e të gjithë atyre që janë fajtorë për këtë incident”, shtoi Çepurin.