Kufizimi i lëvizjes, qytetarët vërshojnë rrugëve pas orës 16

Pasi ka përfunduar orari i kufizimit të lëvizjes, qytetarët kanë vërshuar në rrugët e disa prej qyteteve të Kosovës.


Një qytetar ka publikuar një video nga Ferizaj, ku shihet një kolonë e gjatë e veturave në rrugët e këtij qyteti, pas orës 16.

Edhe përkundër kërkesave të shumta që sa më shumë të qëndrohet në shtëpi për shkak të rrezikut nga virusi Covid-19, është raportuar edhe për dalje të madhe edhe në rrugët e qyteteve të tjera.

Qeveria e Kosovës javën e kaluar ka marrë vendim që të kufizojë lëvizjen jashtë nga ora 10 deri në orën 16 dhe nga ora 20 deri në orën 6. Këto masa u morën pas rritjes së numrit të të infektuarve me COVID-19.

Deri tani në Kosova kanë rezultuar ndaj koronavirusit në fjalë 79 persona. Nga ta një ka vdekur ndërsa një është shëruar.